En slirv & de ham(rarna)marna

Ibland blir det som det blir. Det är ganska sällan det inte blir som det blir.
Mitt nya motto.

Jag vill utrota mina små misstag och projekt och företagande.
Jag vill hylla kvällar med Sara.
Jag vill ha med ordet Slirv i den svenska ordlistan.
Jag vill önska....

Fredag den 13de, vem sa att det var en otursdag?

Fredag den 13e var ingen otursdag.
Hålet i armen lagades med ett plåster. Ett plåster gör så mycket. Bamse är det bästa. Eller lille skutt.
En kanelbulle slank ner i det tomma inre. Det lila tåget tog mig till platsen där man spenderar den mesta tiden. Fastän jag var ledig. Svalöv. Skola. Öppnade till och med de överdrivet tunga trädörrarna från 1800frösihjäl. De som leder en till torget. Skolan. Men där stod Sara. Åh, Sara. Hon fick mig att upptäcka hur kul det är att fota. Igen. Åh, så kul! Hon är ett bra objekt. Mer än ett objekt. Men ett bra objekt att rikta linsen på. Linsen? Sjuka låtar som inte är för barn och film med låtar som inte är för barn. Singstar med toner som inte är för musikkunniga och skratt som inte är för tråkmånsar. En vinöppnare kan göra mycket. En fin present också. Sara min Sara.

Slaktat finger och stel fågel

Idag tog jag sönder ett provrör med innehåll.
Idag slaktade jag mitt finger. Nu har jag blod på insidan av min vante.
Idag såg jag den fina tågpåkörda falken i vitögat.


estetisk panik eller klonad förvirring?

Estetisk verksamhet igår - bild. Jag klarar inte pressen att prestera i ljusets hastighet. Jag fungerar inte i stressade miljöer och fick typ panikångest på gränsen till hyperventilering. Sara likaså. Icke någon estetisk avslappning här. icke. Röda ansikten och tårfyllda ögon.
"Använd inte läpparna till ram!!"
"Jag mår så dåligt!"
Men det var kul i panikens höjdpunkt på ett skrattfullt sätt men egentligen kändes det fruktansvärt. Med Sara kommer paniken ut som skratt. Det är bra. Underlättar. Tack bäjb.

Jag säger att skåne har för många dubbelgångare nu. Förvirrande for Pete's sakes! På tre dagar har jag sett tre dubbelgångare som har förvirrat mig fett mycket. På tre dagar lyckades vi se varandra men ändå inte. Jag såg dig men det var inte du. Jag såg dig på stationen idag men du dissade mig. Men jag var hemma idag. Sprang du precis förbi utan att säga hej? Nej, jag avslutade precis min tre timmar långa körlektion. Förvirrande var ordet?

Min teori nummer ett:
Vi är olika filer på en dator. Någon skulle flytta filerna men datorn bestämde sig för att kopiera de markerade filerna istället. Det som alltid är lika irriterande. Så nu finns vi som var markerade i två upplagor.

Min teori nummer två:
Vi var några som klonades i hemlighet när vi var små och oskyldiga. Inte våra spegelbilder vi ser i alla fönster på stan utan ibland är det kanske din klonade broder. Tänk på det.

Tack och hej


Dun till varje pris och får av finaste ull

Vafan är det för värld vi lever i?!? Här sitter jag och gråter till kalla fakta. Lite längre söderut plågas tusentals med fåglar. Lite längre sydöst plågas miljontals får och kor m.fl. Fjädrar rycks av som ingenting medan fåglar skriker av smärta. Halsar skärs av utan vetskapen om att korna har stora blodkärl längre bak som förser hjärnan med blod - de är alltså fullt medvetna när de springer runt med uppskuren hals och utryckt luftstrupe! Får klipps i utan bedövning, fraktas på skepp där de svälter och dör av stress. Vafan är det?!? Insdustrier lurar, skyller på andra och förnekar. För inte visste de någonting. Nejnej. Bullshit! De kan inte garantera att dunet inte är handplockat från levande gäss... Då ska vi fan inte köpa något jävla dun!

Konsumering:
- kravmärkt!
- bosarps-kyckling (tydligen den enda kycklingen som föds upp bra och slipper krypa runt på små arealer med brutna ben)
- ingen ull (för vem kan garantera mig att fåren inte plågats i mellanöster eller utsatts för mulesing i australien?)
- inget dun (för vem kan garantera mig att de inte plockats levande?)

Och nu ska jag inte skylla allt på länderna söderut! Danmarks grishantering är åt helvete där suggorna stängs in i små boxar där de inte ens kan vända sig om. Sverige  med vår såååååå bra djurhantering föder upp kycklingar som växer sig stora på onaturlig nolltid. . Lagen säger att djur inte får födas upp på ett sätt där de utsätts för lidande. Men att gå runt med brutna ben och inte ens kan ta sig till maten är ju inte smärtsamt någonstans. För vi i Sverige har bra djurhantering! Åt helvete heller. Kanske bättre än i mellanöstern där de sticker djuren i ögonen och skär av hälsenorna på dem. Men inte är den så bra som vi ger oss cred för!!! Icke!

Så när någon säger till mig "men det är så här det är, inget vi kan göra åt det" - blir jag så fruktansvärt arg! Klart som fan att vi kan göra något åt det. Det måste vi! Vafan kom igen liksom!

Köp rätt produkter och sprid information och gör det som är rätt! Tolerera det bara inte! Hur fan kommer världen se ut om alla bara ger upp och accepterar att djuren plågas för att folk vill ligga varmt i sängen? WTF liksom! 

RSS 2.0