Den stora frågan

Innebär att någon annan har det bättre att du har det sämre?


Tvätteverest

Att vänta en månad med att tvätta och sen bestämma sig för att bestiga berget utan ett tvättställ i sin ägo..var inte genomtänkt.


Dagen gjorde kaoz med mig

Herregud i lönneberga vilken dag. Den gjorde kaoz med mig. Jag som hade planerat min dag så fint. Om jag bara tagit med hjärnan när jag gick hemifrån i förmiddags kanske det hade gått bättre.

Åkte till hbg för att lämna in mitt arbete. Skulle sen snabbt och smidigt ta mig till stp, hämta bilen, lasta in grejer, hämta paket på posten, köpa strykbräda på jysk, hämta paket på posten i Malmö, dumpa alla grejer, köra till Ikea med syster och köra tillbaka till stp och lämna bilen, ta bussen till triangeln och cykla hem.

Så blev det inte...

Posten har gjort fel och mitt paket har cirkulerat i Malmö i en vecka och hittar inte hem. Lite hitta nemo över det hela..
Körde fel 53 ggr.
Glömde lasta av grejerna jag hämtat i stp innan jag körde tillbaka med bilen.
Glömde jojo-kortet i väskan som jag ju faktiskt lastade av.
Glömde cykelnycklarna på samma sätt.

Åkte hemifrån 12.03 och kom hem 22.00 efter att ha kört hit och dit och fram och tillbaka. Bussat tillbaka till Malmö med kassar. GÅTT från södervärn och hem med dessa och ont i fötterna. GÅTT tillbaka till triangeln för att hämta cykeln och återvänt hem för tredje gången denna dag.

En dusch satt på sin plats och nu är ljusen tända och musiken igång. Nu ska jag prova kläderna jag inte har råd med och titta på en film fastän jag i praktiken vill sova.

Kontaterande#1: jag är hjärndöd.

Poss


46,5 timmar

Det är visst inte som en dans på rosor att vara student alla dagar. Två arbeten på en vecka. Man vill bara skapa ett majbål på gården och bränna upp alla dessa texter.

Akademisk svenska är inte svenska! Jag börjar undra om jag har svenska som modersmål.
Akademisk engelska är inte engelska! Det är grekiska!

Att skriva analys av texter på grekiska får en att bli knäpp. Men nu är det gjort och jag hoppas innerligt att min rättares man friar till min rättare några minuter innan hon läser min text. Hon måste nog vara ovanligt positiv den dagen!

Nu ska jag njuta av 46,7 timmars ledighet! Woooowooop!

Poss


Världen går framåt

För första natten på vääääldigt väldigt länge gick jag och la mig utan mobilen vid min sida. Iof hade jag glömt den i väskan omedvetet men jag tog iaf ett medvetet beslut att inte hämta den när jag väl insåg mitt förööööödande misstag. Mhm.

Kom till saken! Vaknade, gick till väskan och tog upp mobilen. (good thing jag lämnat mobilen annars hade emma agerat väcksrklocka ;) ) har fått ett sms av emma som tipsade om "den perfekta appen för mig". Blogg.se har gjort en app så jag kan blogga lätt som en plätt anytime.
Emma kräver mer läsning men vi får väl se hur det går med det...haha. Att vara student är inte en dans på rosor. Det är tur att folk förgyller ens tillvaro!

Poss!


20110926

kärlek. lyckan. att våga hoppa fastän man landade med kinden i gruset förra gången. våga för att vinna. prinsen på sin vita springare. springaren som springer snabbare än flyktinstinkten. som springer snabbare än rädslan. rädslan. viljan. styrkan. längtan. drömmen. hoppet. lyckan. kärlek.

"Kärlek vid första ögonkastet. Kärlek som får dig att lyfta från marken. Kärlek som får dig att falla handlöst ned i kaninhålet med en önskan om att få falla i resten av ditt liv och aldrig mer få uppleva verkligheten igen. Kärlek som får tiden att stanna.

Jag jagar efter kärleken. Den ger mig blodsmak i munnen och vidgar mina ögon och höjer min puls. Som redo för strid ena sekunden, för att sedan bli totalt förlamad av giftet. Drogen. Hög på kärlek, med fladdrande pupiller, långa ögonfransar och kolsyrat blod.

Kärlek som får mig att stå naken i ett rum och önska att hela världen kunde se mig. Då man inte behöver några kläder. Inga kistor fyllda med guld eller tak över huvudet. Allt jag behöver är min nakna kropp, för den känner kärlek.

Det  slukar en hel, spottar upp en och låter dig ligga och ruttna.Jag flyr från kärleken. Den får mig att tänka på döden. Den gör skrik till min enda föda, mitt skelett till is och organ att ruttna. Flyr, som om kärlek plötsligt gått från det abstrakta till att ha tagit form av ett stort mörker som bränner.

Jag la en nyfiken hand på spisen, och har aldrig gjort det igen. Jag blev mördad av kärleken, men förlåter den ändå. Vad är kärlek? Det kan vara det enda i livet som är bevis nog för mig att jag lever." - Cimon


till mina hjärtan! <3

jag vill att mina hjärtan ska må bra. det är hemskt men ändå fantastiskt hur alla singlar förstår varandra. alla vet den där ångesten som hoppar på en ibland fastän man vägrar. överlag...inte värt. ensam är stark?! jag skulle ta alla era köttande knivar på extacy om det betyder att du/ni mår bra. ni är värda mer. glöm inte det. <3

Man vill ju bara ligga under ett alldeles för stort duntäcke och nosa på varandra. Känna hur han slänger sig över en med hela sin kroppsvikt och ler som när Emil i Lönneberga gör busiga saker. Man vill ju bara att allt ska vara roligt och okomplicerat som det var en gång för länge sedan (eller var det någonsin det?)

Men det är det inte. För även om man tänker att jag står ut med lite ont i hjärtat bara jag får leka med hans nyvakna hår. Så står man inte ut för länge. När de tillfällena som gör illa hjärtat blir lika många som får det att slå dubbelslag. Då är det inte roligt längre. Och okomplicerat har det faktiskt aldrig varit, men förut gjorde det ingenting. Man börjar undra hur många fler timmar av ont i hjärtat ens lilla kropp klarar av. Och inser att man kanske måste göra så att de försvinner. Tänker att även om det känns omöjligt så kanske man i slutändan blir lyckligare om man slutar ligga och pussa på hans trasiga axel.


mmm coop

är det bara jag som gått genom mitt liv sjungandes "ninja ninja ninja turtle"? inte för att jag gör det särskilt ofta...
men tydligen sjunger de ju "teenage mutant ninja turtle". som det kan gå. förövrigt ÄLSKAR jag att gå i mataffärer. igår var jag så sugen på att bara vandra runt på coop och leta upp en middag att laga. så sugen att jag gick ut i regnet halv åtta en söndagskväll när jag kunde legat i soffan och tittat på OC. vuxenpoäng.

utkast.. kast ut?

det är ju inte som den vassa global-kniv som snittade mitt finger. snabbt och smärtfritt. nej. det är mer som en fällkniv på extacy som köttar helt jävla okontrollerat. det värsta är ju att man hatar sig själv för att man inte bara offrar sin hand och svingar ut den genom fönstret. nej. här köttas det på tills man ligger i fosterställning på golvet och bara väntar på att någon ska hitta en. denna någon. när är det min tur att vara sådär hopplöst lycklig. så lycklig som gör de lyckliga människorna rädda att de är för lyckliga och något ont väntar dem. mm. den känslan skulle jag vilja få uppleva. helst innan det formas en grop i mitt golv. tack.

och inte fan spolar min toalettstol heller..

Utkast: Sept. 14, 2011

vänskap. består?

malmöbo..ett stort tack..

höjöjöj vad man äger mer än man tror. igår, den 10 september tvåtusenelva blev lilla jag malmöbo på riktigt. gick upp i ottan, oförberedd som jag var, och packade ner mitt liv i kartonger. tur att mammas bil tror att den är en lastbil för det är sjuukt vad man får in många flyttkartonger i den.
första gången jag tittade på lägenheten grät jag när jag kom ut. hur jag från det gick till att säga "ja tack", kan nog ingen riktigt förstå men det var mkt tack vare att jag litar väldigt mycket på min pappa som sa "vi fixar det". och nu kan jag inte vara mer tacksam.

stort tack till sara, min partner in crime, som rensat ikea med mig och tittade ut möbler som idag ser helt sjukt bra ut tillsammans! dessutom väldigt bra städerska förövrigt ;)
stort tack till min pappa, farmor och farfar som slitit med att få upp färg på väggarna och en randig tapet på tvären. även till pappa som spenderat timmar på att skruva ihop möbler.
stort tack till mamma som slet och svettades och körde fram och tillbaka från stp till malmö för att frakta mitt liv. hon var också anledningen till att jag faktiskt hade en säng att sova på. ska nog köpa lite verktyg...
stort tack till min syster och fredrik som kom och höll mig lite sällskap första kvällen i ensam boning!
stort tack till mig själv som tog steget att flytta hemifrån och börja plugga samtidigt.
även stort tack till mig själv som började skrubba hela duschen, toan, vasken och toalettgolvet klockan 00.30 igår. nu kan jag faktiskt våga gå in där barfota.
stort tack i förhand till alla fina vänner som i framtiden vill hänga i mitt crib och skapa fina minnen i skolådan.
<3

Skärpning Mr Hasse C

så många citat. så måna råd. så många kloka ord om livet jag har nerskrivet och som cirkulerar i mitt huvud. om jag bara kunde leva efter dem också. att det ska vara så svårt ibland. att uppkatta det man har istället för att vara ledsen över det man inte har. att fokusera på att man kan istället för att tänka på hur svårt det är. att älska de bra sakerna i sig själv istället för att fundera på vad som måste vara fucked up med en. nej, skärpning Mr Hasse C.
"When love knocks on your door, just breathe, relax, and let it in. Because being afraid of happiness is complete nonsense."
"A true friend never gets in your way unless you happen to be going down."
"Some people live life, others try to survive it."
"When you meet someone who's soul isn't aligned with yours...send them your love and move on."
"Knowing is not enough, we must apply. Wishing is not enough, we must do!"
"It's time to step out of your comfort zone, take risks and make sacrifices."
"You're stronger than you think, smarter than you know and braver than you believe. Never back down. Never surrender."
"You live longer once you realize that any time spent being unhappy is wasted."

RSS 2.0