living on the edge

asså, om man försöker låta bli att tänka på något under dagen är det himla ohjälpsamt av hjärnan att tänka på det i sömnen. vad ska man göra åt det liksom? sen är det himla svårt att inte tänka på det man inte ville tänka på under dagen när man väl drömt om det på natten. jobbigt läge! hjärnan vägrar samarbeta med sig själv kallas det. tror jag.

vem kunde ana?

när jag klev in på terrariet på museet för 2,5 år sedan var jag livrädd för ormar. en gång hade jag petat på en och skrikit till. aldrig mer. nu skulle man öppna burar och fukta dem. öppnade och stängde illa kvickt. inte mer. sen vågade jag ta upp en snok. den såg snäll ut. sen vågade jag ta upp alla snokar och låta dem slingra sig upp ur sin bur. sen vågade jag hålla en orm. att ta över en orm från någon annan var nu okej. att ta ut en orm ur sin bur när den ser ut att vilja äta upp mig var fortfarande ett nono. då kom kommentaren i ett stressat läge: "kan du springa ner med den här och ta hit den andra istället?". bara till att ta allt mod till sig. sen dess är det inga problem att ta ut ormarna förutom dem som sitter ihoprullade runt trädgrenar. det är nog nästa steg i guess. brrr. för 2,5 år sedan vågade jag inte klappa en orm. jag trodde aldrig att jag skulle skriva nästa mening. jag tycker om ormar. de är mysiga när de ringlar fram på en. sjuk värld.


check

jobbat - check.
solat på jobb - check.
solat utan tröja på jobb - check. (I make my own rules? arbetsplatsmoral är inget för mig, haha.)
solat utan tröja på jobb med en säkert förvånad 60årig kollega sittandes mittemot - check.
svettats - check.
druckit kaffe, rynkat ansiktet och fått gåshus - check.
dödat en jättesöt musunge som varit på rymmen från mjölkpaketet hela dagen - check.
fått slag på armen på grund av gula bilar - check.
slått jonas för en gul bil - check.
fått två straffslag tillbaka för att den var parkerad - check.
slått jonas för en gul bil - check.
fått två straffslag tillbaka för att jag inte själv satt i en bil - check.
svullat pizza med jesper och jonas till lunch - check.
tjatat om stranden en hel dag - check.
lovat att dricka en heeel mugg kaffe imorgon för att få ha besök på jobbet - check.
gått enda från kallbadet till sea-U och tillbaka till kallbadet med bikinin glidandes in i the ass crack - check.
tagit av mig bikiniöverdelen i 40 km/h - check.
raceat lagligt med GOSen - check.
haft fyra nerrullade fönster i 110 km/h - check.
ätit kvällsmat själv på donkan - check.
fått bevittna hur personalen tappar en hel bricka mat på marken framför familjen som väntat på den - check.
väntat en halvtimme på en mcflurry - check.
fått köra hem utan en mcflurry - check.
sluntit på gaspedalen och fått en blodig pektå - check. (köra barfota is the shiet)
duschat fötterna och iakttagit det svarta vattnet - check.
en bra dag helt enkelt.

konsten att uttrycka sig och lyfta tillvaron.

det är tur att jag kan uttrycka mig väl på jobbet...!

Jag i matkön: jag har ont i mina puffkuddar.
J och H tänker bröst. Jag pratar om kuddarna på händerna.

Jag på kontoret: jesper, jag ska visa dig den finaste hyllan!
J och H tänker bröst. Jag pratar om bokhyllan jag precis dammtorkat i 40 minuter.

Jag ute hos fåren: Jonas, viftar du också på din svans när du bajsar?
Jonas flinar och svarar: du sa vad...? Jag inser vad jag sagt och skrattar tills jag dör. Vi lämnar samtalsämnet.

Jag på kontoret: Det är läskigt, svårt att svälja och fastnar i munnen!
J skrattar. Jag pratar om ost.

back at ya!

folk borde tacka mig i trafiken oftare. tyckte det var sehr irriterande att behöva vara snäll och köra ut i väggrenen för att släppa förbi en störig själ som kände att han ville förbi. min irritation försvann dock dirr när jag fick några blink blink framför mig. trevligt. och så kan jag ju undra hur sega folk är i starten. jag kommer iväg först i alla rödljus med min sega, trötta söta GOS. tar alla andra en fika i rödljusen eller kör dem med 20 metersregeln jäntemot mig? gör inte mig något. och jag ÄLSKAR när folk kör sicksack runt mig och alla andra, byter fil till höger och vänster och jag byter fil två gånger och lyckas hamna 5 bilar före dem i sista rödljuset. grattis och hejdå! detta var ett trafikinlägg...verkar det som.

var jag med i en film??

man brukar ju säga och höra "sånt händer bara på film...". jag har alltid trott att det bara är på film som man fastnar i tuggummi på gatan och det är sådär segt så man inte kommer någonstans. tuggummi in real life brukar ju bara fastna störigt under skon och klistra lite. men nejnej! jag går ut en runda för att handla och få mina vemma av frää. helt plötsligt blir det jättejättetrögt att ta steg med högerfoten. efter två väldigt underligga tröga steg där det liksom drog i skon tittade jag ner för att se what the fuck was going on. då ser jag att jag sitter fast i en seg stor tuggummitråd som sträcker sig från min sko till tuggummiklumpen 1,5 meter bakom mig. måste varit ett monstertuggummi - jävligt stort och ohyggligt segt att tugga? paret som cyklade förbi mig skrattade när de såg hur jag försökte kämpa mig loss med foten. var jag med i en film??

och juste. när det sitter köttfärs långt upp på väggen vet man att jag gjort min goda köttfärsröra. just a clue.

tackar fräää. it better work.

innan jag träffade fräää hade jag ingen aning om att något verve och vemma existerade. nästan ingen som läser min blogg vet nog det heller. det är drycker som tydligen är superduperdrycker som ska hålla dig frisk och kry med massa vitaminer och grejer. efter två veckor är jag fortfarande snorigare än snorig och hostigare än hostig. SÅ trött på det. ingen stranden för mig liksom. hej soffan. hej sängen. hej tråkighet. men vem kliver fram för att rädda mig? jo, frää. i mitt kylskåp hamnade tre vemmadrycker som ska rädda mitt liv. de skulle tydligen vara goda också? vad är det för fel på era smaklökar!? mina dansade inte tango. när jag tittade ner i "flaskan" tyckte jag färgen såg spännande ut. var tvungen att ta risken och hälla upp drycken i ett glas. om den färgen skulle använts i en tavla skulle det nog vara till ett slemmigt träsk eller något. färgen var inte frestande. men vad gör man inte för att bli frisk? tack fräää!!


men då läser vi reklambladen också!

jag är så uttråkad att en föreläsning om en stens livscykel skulle vara hjärnstimulerande. så uttråkad att jag fick för mig att läsa igenom alla glassbeskrivningar i reklambladet från hemglass. FRIVILLIGT och det kändes inte ens som slöseri med tid. så uttråkad att jag t.om kommer ihåg vissa vilket skrämmer mig extra mycket. "laktosfri gräddglass med blåbärssmak, blåbärssås och kakaoöverdrag i våffla." så mycket skoj jag skulle gjort i veckan. men nädå. igår fick jag ett fint sms från elin som saknar att se mitt glada face. när jag ska komma till karnevalen ikväll för att träffa henne, andreas och sara? nä, istället ska jag ligga här och snörvla, hosta och löka. storgråt.

tack, men nej tack.

var i helvete smakar min hostmedicin blodapelsin? tyckte det lät lovande att den innehöll blodapelsinessens men de måste ha fyllt hela flaskan med pepparmynteessensen för fyfäääään. och härligt också att trevliga kvinnan som gav mig den säger "ta den inte precis innan du ska sova, utan någon timme innan för det kan kännas som att du får hjärtklappning - helt ofarligt - så det kan vara svårt att komma till ro. men ja tack, ser vi framemot! jag vill bli frisk. tycker inte om att säga tack, men nej tack till allt roligt som händer. argh snyft.

fuck my life sideways.

visste ni att man kan hosta upp slem från halsen så att det hamnar i näsan och därifrån snyta ut det? precis som att man kan hicka upp en värktablett i bihålan. mmhm. det var nog det äckligaste jag kunde komma på att skriva men min tillvaro är inte trevligare och har inte varit det sen i söndags. tyck inte synd om mig men jag börjar bli fett deprimerad av solen och värmen utanför medan jag halvsover 35 timmar om dygnet och ser framemot liggskav. nu ska jag tvångsäta en fjärdedels vattenmelon för att anse mig själv mindre uttorkad. sen ska jag till vårdscentralen. var den ligger kan man ju undra. fuck my life sideways.



confession

och jag älskar att jag och tini som delade "lägenhet" sjöng för varandra trots att våra instinkter säger att vi inte bör sjunga så att andra hör. samma instinkter som säger att jag inte bör dansa på bardisken eller duscha med andra tjejer. men var ska man trotsa sina instinkter om inte i bulgarien? det är i bulgarien man hoppar i stora vattenpölar på gatan när det regnar också. sånt som bara jag och min syster gör. för att folk sedan ska känna igen en som "wasn't it you who jumped in the water this morning? crazy girls!". jag stod iaf för godmorgonsångerna och hon för godnattvisorna. finns fina filmer på när hon filmar när jag filmar henne mitt i natten när hon ska sjunga idas sommarvisa men inte vet hur den går och jag försöker hjälpa till. det låter mindre bra.

not so Sunny Beach Dag 1

första dagen agerade min kamera fotograf. sen vet jag inte vad som hände men jag lät tinis ta över så de bilderna har jag inte. men här kommer lite bilder från första dagen då det faktiskt var soligt och varmt. började med stranden, sedan beach party och sen dansande på det skandinaviska klubbstället där vi hittade den fulaste tysken (iaf enligt mig) med en lika läskig kompis med matchande fula shorts.
"jag skulle kunna ligga för de där skjortsen".









kvällen avslutades inte riktigt som planerat men tack för att ni finns fina flickor!

till frukost åt jag hela veckan en macka med sylt, gurka och tomater och... potatis. vad som var ätbart helt enkelt.  de andra bytte ut potatisen mot läskig äggröra och läskig korv som jag inte ens vågade röra. den fattiga frukosten kompenserades med underbar lunch/kvällsmat på någon av alla restauranger längs strandpromenaden. ganska komiskt att alla varnat mig för att det inte finns något gott att äta på sunny beach. det var i princip det vi gjorde på dagarna i det underbart molniga regniga vädret. åt god mat. notan på 800 spänn en av kvällarna var kanske lite väl. men den satt bra i magen.

men okej att leka håkan och bara käka potatis. okej att jag haft spotta-impala-bajs-längst-tävling i afrika. men ekologiskt bajs på en restaurang. hmm.

nästy fundering.

fundering: efter att jag har snytit mig sjuttiofemton gånger de senaste tre dagarna har jag börjat rapa efter snytning? den kopplingen har aldrig funnits förut. what's wrooong with me?

på tal om ingenting alls har jag börjat tycka om makaroner och ketchuup. något jag aldrig velat äta bara sådär förut. men nu är ketchuuuuupen slut. får gå och snora på den nya killen i kassan på ica imorgon. tror han gillar det.


im alive. i think.

men helluuu! long time nothing written kan man väl sajja. orkar typ inte skriva nu heller med tanke på att min näsa och hals beter sig som ett bakteriserat barn. grönt ni vet? snor deluxe. nog om det för er skull! on top of it så är det ju så härligt varmt också. jag ska inte klaga med tanke på att min solsemester i sunny beach var nästan allt annat än varm och solig. men feber i en lägenhet som är 9000 grader varm innebär rinnande svett. igår halvsov jag hela dagen efter att jag genomgått en halv dag på jobbet där det saknades en massa människor. vissa mer sanknade än andra. vid halv tolv vaknade jag i ett kolmörkt rum men efter att ha tänkt efter insåg jag att min plan inte hade varit att sova för natten. jag reste mig upp och insåg att lampor var tända och tvn och datorn igång. borstade gaddarna och tog min farmors råd att sova på balkongen. "där blir svalt på natten". bar in balkongmöblerna och drog dit en madrass. öppnade skjutfönsterna och väntade på kylan. svetten rann. klockan tre vaknade jag lika svettig som aldrig förr. var var den lovade kylan? inte hållbart tänkte jag och tog mitt pick och pack as in kudde, lakan, näsdroppar och toapappersulle och traskade till min säng. men nu har jag iaf sovit på vår balkong. check. idag har jag fortsatt snörvla, slemma, hosta och harkla. gotta love it. att halvsova genom en hel dag utan att göra ett skit gör att dagen blir ganska lång och tråkig! bara till att fortsätta här i min ensamhet. bläääh! jag hatar att vara sjuk.

think before you speak.

är det bra att det plötsligt hänger ner en passa sladdar runt fötterna i bilen? i don't think so. väntar på att det ska ske något meck med dem så att jag får värsta stöten i benen. anyways.
jag har en massa funderingar som jag inte delar med mig av för skulle jag dela med mig av alla skulle även dem som mot förmodan inte redan är trötta på mig bli det. men nu är det så att qina har förstört mitt liv med en fundering hon delade med sig av. känner ni någon som har ett "I" i sitt registreringsnummer? im loosing my mind i letandet efter en bil med ett i på. jag kan ju fan knappt titta på vägen längre när jag kör förbi en parkering! nej, jag har än inte krockat. men jag har heller inte sett något I. men liksom, varför blir den bokstaven ratad?
-------------------------
tänk vad en liten googling kan göra.
I används inte på registreringsskyltar då den är förväxlingsbar med J. vassego. Q är förväxlingsbart med O och V är förväxlingsbart med W, så de använts inte heller. Dock kan de förekomma på personliga skyltar. vassego. google löser allt.

fuck me sideways.

ibland kan jag vara så duktig och effektiv. inte minst när jag vill känna mig upptagen. dirr efter jobb körde jag till evelina för att inhandla produkter till mitt stackars hår som måste stå ut med mitt fönande och plattande. sen körde jag tillbaka till museet och parkerade min GOS. tidsoptimisten betalade parkeringen och la bara i för 40 min. hur tänkte jag där? vet inte. sen till åhlens och vidare till hm. där råkade jag komma ut mycket fattigare än vad som var planerat. alla klagar på affärernas kläder just nu. min shoppingtur brukar vara lika lyckad som när man gjort nummer två och ska ta papper och finner en stackars ruta fastklistrad runt papprullen. men nu...allt jag tar på bara passar. detta har dock gjort mig typ 2500 kronor fattigare på ett par dagar. lovin' it. sen wooops så hade de 40 minuterna gått. då fick det traskas snabbt till centralen för att växa pengar på forex. hann tappa mina gråa hår innan hon räknat klart sedlarna. sen tillbaka till bilen och köra till affären för att inhandla en massa olika flaskor. om inte världen väldigt gärna vill att jag ska ha fettigt robert pattinson-hår så får de faktiskt sänka priserna en aning på schampoo och balsam. och vafan? man ska akta sig för hudcancer men att sälja solskydd för 90 spänn/liten flaska är okej?? fuck me sideways!!
och ni som känner mig...ni förstår min sorg när en kvinna står och bjuder på oreos-kakor men jag som glömt att ta en korg har inga händer att ta en kaka med... haha, ni som känner mig vet också att jag gick och hämtade en korg i kassan bara för att kunna lägga ner det staplade famnberget för att gå tillbaka till kakbjudandet. jag skämdes inte. men schohejsansa vad det här var intressant.  

Dont ever cry over someone who wouldnt cry over you.

jag kan konsten att gråta till the hills ska ni veta. jag får gåshud av deras glädje och bölar åt deras vänskapsbrott. ja, jag har ett liv. någonstans.

"dont ever cry over someone who wouldnt cry over you"

RSS 2.0